الخميس، 18 ديسمبر 2014

المحوجة فى العيد

















المحوجة


المحوجة من المخبوزات التى كنا نصنعها فى العيد زمان وبالطبع كنا نصنع منها كميات كبيرة  
 تعالو بسرعه شوفو اسهل واطعم محوجه  تحفه بجد
كانت المحوجة صنفان المحوجة بالعسل الأسود والمحوجة بالسكر
وكنا فى الغالب نصنعها من العسل الأسود وقلما نصنعها من السكر
إعداد المحتويات
دقيق  
بيكنج باودر
سكر 
زيت
تحويجه من العطارأو محوجة أو مغات كلها نفس الإسم


سمسم وحبة البركة
 
 

الإعداد
 تقلب المقادير الجافه  ثم يضاف الكل على العجينة يتم العجن جيدا ثم تفرد العجينة فى صوانى بعد دهنها بالزيت

المحوجة الدمياطى بطريقتى من مطبخى  يمى يمى

تعالو بسرعه شوفو اسهل واطعم محوجه  تحفه بجد

ثم تدخل الفرن المتوسط وأول ما الجوانب تحمرّ يحمر الوش مع الإنتباه  حتى لاتحترق ثم تخرج من الفرن وتترك لتبرد فى الصينيه
تعالو بسرعه شوفو اسهل واطعم محوجه  تحفه بجد
طريقة عملها بالعسل



 كانت المكونات


المحوجة الدمياطى بطريقتى من مطبخى  يمى يمى
دقيق
عسل اسود
زيت

تحويجه من العطارأو محوجة أو مغات كلها نفس الإسم
بيكنج بودر

سمسم وحبة البركة
الطريقة
يتم عجن كل المقاديرمع بعض وهتكون العجينة بتلزق شوية عشان العسل
ثم تدهن الصوانى  بالزيت ويتم تبطيط العجينة فى الصوانى ويتم تقطعها قبل ما تدخل الفرن ونرش على الوش سمسم وندخلها الفرن 





 



المحوجة الدمياطى بطريقتى من مطبخى  يمى يمى

ثم توضع المحوجة فى صفايح حتى لا تستطرى ويتم استهلاكها


 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق